Заходи до Дня довкілля в Древлянському природному заповіднику
Заходи до Дня довкілля в Древлянському природному заповіднику

Заходи до Дня довкілля в Древлянському природному заповіднику

Весна впевненими кроками ввійшла у своє володіння, життя триває, не зважаючи на нелегкий час для всіх нас.
Тож варто зауважити, що 20 квітня 2024 року в Україні святкують День довкілля, який щорічно відзначається у третю суботу квітня. Ідея свята полягає в приверненні уваги до екологічних проблем держави, спонукання якомога більше людей до активних дій, підвищення рівня свідомості щодо збереження безпеки навколишнього середовища.
До заходів з нагоди Дня довкілля долучилися і працівники природного заповідника «Древлянський», зокрема: проведено екологічну толоку біля адмінбудинку, очищували територію від сміття, провели прибирання придорожніх смуг на території заповідника, здійснювали обрізання сухих гілок дерев, впорядковували квіти та побілили дерева. Біля рекреаційного пункту «Джерело Древлянське» висадили саджанці дуба. Протягом тижня працівники установи доклали значних зусиль для облагородження екологічних стежок: прибрали сміття, оновили інформаційні щити.
Долучитися до дня довкілля просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан довкілля. Приділяти увагу санітарному стану слід не тільки навесні, а впродовж всього року.
Чистота нашої землі – у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню – завдання кожної людини!