Підготовка до військово-патріотичної гри «Сокіл»
Підготовка до військово-патріотичної гри «Сокіл»

Підготовка до військово-патріотичної гри «Сокіл»

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») – важлива складова системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві останніми роками.

13 травня на території природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.,територія Мотійківського ПОНДВ, на березі річки Уж) пройшла підготовка учнів Заліського НВК до Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Метою цієї гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

В організації та підготовці проведення військово-спортивної гри активну участь взяли працівники Мотійківського природоохоронного науково-дослідного відділення, фахівці відділу екологічної освіти та вчителі Заліської ЗОШ. Для учасників була проведена екскурсія заповідником та ознайомлення з правилами поведінки на природі. В ході підготовки діти демонстрували свою майстерність та винахідливість у встановленні палатки на швидкість, підготовку в приготуванні їжі та виконання патріотичних пісень. Також показали гарний фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.