Підсумовування конкурсу «На кращу шпаківню»
Підсумовування конкурсу «На кращу шпаківню»

Підсумовування конкурсу «На кращу шпаківню»

У січні 2023 року природним заповідником «Древлянський» було оголошено конкурс «На кращу шпаківню» до «Дня зустрічі птахів». Мета конкурсу полягала в привернені уваги школярів до охорони птахів, прищеплені навички майстрування та розвішування штучних гніздівель для пернатих, відродження дитячого свята «День зустрічі птахів». У нашому традиційному екологічному конкурсі взяли участь 6 шкіл Народицької громади, учні виготовили близько 25 шпаківень, кожна з яких була оригінальною та неповторною.
За результатами проведеного конкурсу було визначено найкращі роботи в двох номінаціях – «Оригінальний підхід у використанні природних матеріалів» та «За винахідливість та креативність». У номінації «Оригінальний підхід у використанні природних матеріалів» здобула 1 місце колективна робота учнів 9 класу Ласківської ЗОШ І-III ступенів Сидорця Андрія, Айзеля Ярослава, Милашевського Владислава та робота учня Новодорогинської ЗОШ І-III ст. Кураченко Олександра.
У номінації «За винахідливість та креативність»:
– 1 місце здобули: Трофимов Нікіта (учень 3 класу Норинцівської ЗОШ І-III ст.) та Чорновол Данило (учень 3 класу Новодорогинської ЗОШ І-III ст.);
– 2 місце отримали: Бурба Станіслав (учень 8-б класу Народицької гімназії), Сорокопуд Анастасія (учениця 4 класу Норинцівської ЗОШ І-III ст.), Пивовар Павло (учень 8 класу Новодорогинської ЗОШ І-III ст.);
– 3 місце отримали: Лавський Любомир (учень Заліського НВК «ЗНЗ І-III ст. ДНЗ»), Парфіненко Ігор (учень Заліського НВК «ЗНЗ І-III ст. ДНЗ», Нестерчук Евеліна-Софія (учениця 5 класу Новодорогинської ЗОШ І-III ст.).
Дуже приємно, що робіт надійшло більше, ніж минулого року і всі вони неймовірно гарні та креативні, вирізняються різними способами виготовлення і навіть проектуванням. Більша частина виготовлених шпаківень розміщена на території заповідника, а найбільш оригінальні роботи поміщені до Музею природи заповідника.
Всі учасники конкурсу відзначені грамотами, подяками та цінними подарунками, значну частину з яких було профінансовано Іваном Івановичем Дердою – головою Всеукраїнської спілки інвалідів Чорнобиля. Адміністрація та колектив заповідника щиро дякують усім, хто доклав зусиль для того, аби подбати про птахів нашої місцевості, і загалом долучився до благородної справи охорони природи!