День працівника природо-заповідної справи
День працівника природо-заповідної справи

День працівника природо-заповідної справи

7 липня Україна святкувала День працівника природо-заповідної справи. Це свято небайдужих людей, які прагнуть зберегти природу і для яких її збереження стає справою життя. Заповідання природних територій є найбільш ефективним інструментом збереження природного багатства, саме тому розвиток заповідної справи визнано одним з найважливіших пріоритетів державної політики.

Крім того, у цей святковий день в природному заповіднику «Древлянський» відбулося чергове засідання науково-технічної ради. Метою якої став розгляд важливих питань для забезпечення всіх видів діяльності на території заповідника і пошук нових підходів до охорони природи та проведення наукових досліджень. Щодо кожного питання були прийняті відповідні рішення.

Найкращих працівників відзначено подяками та грамотами від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Поліського національного університету, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Державної екологічної інспекції Поліського округу, Малинського фахового коледжу, Коростенської районної державної адміністрації, Народицької ТГ, Народицького РС УДСНС України у Житомирській області.

За вагомий особистий внесок у забезпечення формування та реалізації державної політики у природоохоронній сфері, сумлінну плідну працю та з нагоди святкування Дня працівника природно-заповідної справи, в.о. директора Шелюка М. І. було нагороджено нагрудним знаком «Почесний працівник заповідної справи України».

Охороняючи різні види флори та фауни, ми охороняємо природу, а зберігаючи природу як основу нашого буття, ми бережемо країну!!!