Всеукраїнський День Довкілля в природному заповіднику «Древлянський»
Всеукраїнський День Довкілля в природному заповіднику «Древлянський»

Всеукраїнський День Довкілля в природному заповіднику «Древлянський»

Вже традиційно, третю неділю квітня наша держава зустрічає озелененням – відзначає Всеукраїнський День довкілля. Щороку в природному заповіднику «Древлянський» проводиться ряд заходів щодо впорядкування, озеленення та благоустрою своєї та прилеглих до нього територій.
Мета акції – привернути увагу населення до екологічних проблем, формування інтересу до примноження та збереження природної спадщини.
Цього року до працівників заповідника радо приєднались учні Народицької гімназії, Заліської, Базарської та Новодорогинської ЗОШ взявши участь в посадці дерев. Тисячами саджанців ( зокрема: берези, горобини, липи, дуба червоного та звичайного) поповнилась територія парку деревних культур північного Полісся природного заповідника «Древлянський» поблизу смт. Народичі. Також учні взяли активну участь в прибиранні паркової території та узбіч поблизу райцентру. Під час прибирання начальник відділу екоосвіти провела бесіду з учасниками заходу про важливість збереження чистого довкілля на тему: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».
Ми сподіваємось , що даним заходом зможемо не лише озеленити нашу країну, а й крок за кроком долучати кожного українця до порятунку природи та особистого внеску у її розвиток.