Кому заважала «Стежина до лісу»
Кому заважала «Стежина до лісу»

Кому заважала «Стежина до лісу»

Десь зо два роки тому на території Народицького природоохоронного науково-дослідного відділення ПЗ «Древлянський» встановили інформаційний знак«Стежина до лісу». Він розташовувався на маршруті, по якому на екскурсії та прогулянки ходять діти, де весело та з користю проводять час, отримуючи масу позитивних емоцій.

Чому розташовувався? Бо, певно, комусь заважав. Зламали. Також там розміщена і альтанка, яка теж вже практично зруйнована. І не зрозуміло ж, кому це все заважає?Чи може хтось просто хоче «насолити» заповіднику, не розуміючи, що більше шкодитьсамій природі й відвідувачам .

Давно не секрет, що на території природного заповідника «Древлянський» неодноразово ламали інформаційні знаки. Та працівники установи встановлюють їх знову, і знову. І встановлюватимуть надалі. А в тих, хто не має совісті, хай буде знання того, що за такі дії передбачений адміністративний штраф : згідно постанови Кабінету Міністрів від 24 липня 2013 р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», внаслідок знищення або пошкодження інформаційно-охоронних та інших знаків – накладається штраф у розмірі 2032 грн. за одну одиницю, а за шлагбаум або межовий знак – 5992 грн. за одиницю!

Ми робимо все це для вас, шановні, тож, будь-ласка, майте хоч трохи поваги.