Святкування Дня працівника природно-заповідної справи в природному заповіднику «Древлянський»
Святкування Дня працівника природно-заповідної справи в природному заповіднику «Древлянський»

Святкування Дня працівника природно-заповідної справи в природному заповіднику «Древлянський»

Минулого тижня колектив працівників природного заповідника «Древлянський» ( Житомирська обл.) відзначав своє про­фесійне свято – День працівника природно-заповідної справи.

У вступному слові директор заповідника Микола Шелюк, зазначив­, що хоч перед співробіт­никами установи поставлені надзвичайно важливі завда­ння збереження та відтворе­ння природного середови­ща, наслідуючи кращий єв­ропейський та світовий до­свід, вони активно реалізу­ють просвітницьку функцію заповідної справи, спрямо­вану на поширення принци­пів екологічного світогляду, патріотичного виховання молоді у дусі любові до рідної природи та небайдужого ставлення до свого краю. А їх підхід до справи, у купі з наполегливою працею, дають змогу з гідністю вико­нувати існуючі завдання та забезпечити розвиток ввіре­них їм заповідних територій, зберігаючи для нащадків при­родне багатство Народицького Полісся.

На цьому наголошувала і когорта вітаючих, серед яких були почесні гості з Білорусі та Овруччини, керівники Народиччини та очільники міс­цевих підприємств і органі­зацій, представники науково-дослідних та навчальних установ: ректор Житомирського на­ціонального агроекологічно­го університету, директор Житомирсь­кого агротехнічного коледжу, директор Малинського лісотехнічного коледжу, представники Інституту агроеко­логії і природокористування НААН України, Поліського філіалу УкрНДЛІГА, Інституту сільського господарства Полісся. Були присутні також депутати різних рівнів та інші гості, хто просто знає і поважає колектив заповідника.

До теплих слів кожного разу додавали­ся грамоти, подяки, сувеніри, ікони – берегині та навіть живі цесарки і фазани. До речі, відзнаки від адміністрації за­повідної установи за постій­ну підтримку та співробіт­ництво отримали і ряд гостей. А в перервах між віншува­ннями учасники пісенних колективів будинку культу­ри та працівники заповідника дарували всім своїх палких пісень.