Чергове відкриття на карті перспектив “Древлянського”
Чергове відкриття на карті перспектив “Древлянського”

Чергове відкриття на карті перспектив “Древлянського”

В заповіднику “Древлянський” відбулося справжнє свято – відкрили черговий опорний пункт. Цього разу у Ганнівці. Він входитиме до складу Розсохівскього природоохороного науково-дослідного відділення та значно сприятиме веденню наукових досліджень по вивченню природних комплексів та їх змін в умовах рекреаційного використання території, ввіреної працівникам ПЗ “Древлянський”. Про це безпосередньо під час відкриття повідомив присутнім директор заповідника Микола Шелюк.

Нагадаємо, що навесні подібний захід відбувся у Звіздалі. А в планах – відкриття до липня такого ж пункту і у Любарці, де саме ведуться відповідні роботи (фото знизу). Таким чином наукові працівники, а також науковці з інших установ України та з-за кордону матимуть можливість якісно проводити наукові дослідження. Відкриття даного опорного пункту дасть можливість поглиблено досліджувати та вивчати на даній природоохоронній території: видовий склад поширення тварин, динаміку популяцій, міжвидові стосунки, поглиблене вивчення рослин і тварин занесених до «Червоної книги України».

Після офіційного відкриття, на базі установи відбулася перша нарада з керівним складом заповідника, під час якої директор поінформував про плани та дії на найближчий час як на території саме Розсохівського ПОНДВ, так і по всьому заповдінму фонду “Древлянського”. Окремі акценти були поставленя на боротьбі з браконьерами та активним веденням інвентаризації місцевої флори і фауни.

Того ж дня начальник Розсохівського ПОНДВ Микола Коминар та начальник відділу екологічної освіти ПЗ “Древлянський” Галина Кравченко провели спільну роботу для підвищення еколого-освітнього рівня місцевого населення.

dscn187000

dscn186900
dscn187300