Урочисте відзначення Дня Прапора  та 25-ї річниці Дня Незалежності України
Урочисте відзначення Дня Прапора та 25-ї річниці Дня Незалежності України

Урочисте відзначення Дня Прапора та 25-ї річниці Дня Незалежності України

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави. Урочисто і велелюдно відзначала подвійне свято – День Державного прапора України та 25-ту річницю незалежності України – цього вівторка наша громада.

23 серпня о пів на дванадцяту розпочалася урочиста хода. Варто відзначити піднесений дух та патріотизм жителів нашої територіальної громади, переважна більшість яких, йдучи колоною центральною вулицею селища, одягнули вишиванки.

Після урочистої церемонії підняття Державного прапора України заходи з нагоди Дня незалежності продовжились у Свято-Миколаївському парку. У тутешній капличці відслужили молебінь. Благочинний з парафіянами молилися за багатостраждальну Україну, її владу та воїнів. Далі традиційні слова вітання від керівництва, приємні моменти нагородження достойних – серед яких і директор заповідника «Древлянський» Микола Шелюк (отримав подяку за значний внесок у розвиток Народицького району), і звісно ж святковий концерт найкращих мистецьких колективів району та окремих виконавців ( активну участь в якому приймали й працівники заповідника « Древлянський»).

В рамках свята дітлахам організували акцію малюнка на асфальті. Правду кажуть, грані дитячої фантазії безмежні. А коли у дитини замість олівця – крейда, а папір заміняє асфальт, то вмілі рученята перетворюють сіру поверхню на чергову перлину художньої творчості. Результат – гарний настрій, позитивні емоції і морозиво від спонсора – Данила Кравцова.

Не встигла завершитись урочиста частина свята, як з боку дитячого майданчику вже можна було почути довгоочікувані удари по мʼячу. То почали розігріватися учасники традиційного волейбольного турніру до Дня Незалежності України. Цього року по різні боки сітки змагалися збірні команди міліції, освіти, районної спілки рибалок, лісгоспу та минулорічного переможця – заповідника «Древлянський». З самого початку глядачі стали свідками безкомпромісної боротьби, шалених комбінацій ударів і подач. Так як не намагалися команди тягнути важелі фортуни у свій бік – цього дня вона однозначно була на боці команди ДП «Народицькийспецлісгосп».

_DSC7126 _DSC7177 _DSC7189 _DSC7097