Взяли участь у Міжнародній конференції
Взяли участь у Міжнародній конференції

Взяли участь у Міжнародній конференції

3 червня 2016 року у великому залі Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України за адресою: смт. Чабани, вул. Машинобудівників, 7 відбулася Міжнародна конференція на тему «Сільськогосподарська та лісова радіологія – 30 років після Чорнобилю» – 30 років Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології.

У цьому заході взяли участь провідні науковці Національного університету біоресурсів і природокористування України І.І. Ібатуллін, Житомирського національного агроекологічного університету, Інституту клітинної біології і генетичної інженерії НАНУ, а також фахівці-практики в галузі сільськогосподарської радіоекології, серед яких: начальник радіологічної інспекції Міністерства сільського господарства – Лященко С.О., Начальник центру організації радіологічного контролю в АПК Рівненської області – Зіль В.П., Директор Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології – Кашпаров В.О.

Від природного заповідника «Древлянський» у конференції взяв участь заступник директора з наукової роботи природного заповідника «Древлянський» – Можар А.О. Анатолій Олександрович виступив із доповіддю на тему: «Участь Інституту сільськогосподарської радіології у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи».

Теоретиками та практиками були обговорені суттєві моменти в галузі радіології серед яких можна виокремити такі: роль сільськогосподарської радіології у подоланні наслідків радіаційних аварій; радіологічна оцінка стану природних угідь Полісся України; радіологічний моніторинг в АПК; радіоекологічна складова як компонент програм соціально-економічного розвитку, а також про становлення та розвиток лісової радіоекології в Україні.

00000000

0000