Заходи до 30 років з дня Чорнобильської трагедії в природному заповіднику «Древлянський»
Заходи до 30 років з дня Чорнобильської трагедії в природному заповіднику «Древлянський»

Заходи до 30 років з дня Чорнобильської трагедії в природному заповіднику «Древлянський»

26 квітня 2016 року виповнилось 30 років з дня найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності – аварії на Чорнобильській АЕС.

На передодні сумної дати директор природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.) Микола Шелюк взяв участь в телепередачі «30 років Чорнобильської катастрофи» в обласній телерадіокомпанії. Інтерв’ю на «Українському радіо» (http://www.nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html?periodItemID=1223617) давав заступник директора, головний природознавець – Валерій Фещенко. Також прийняли участь в Міжнародній науковій конференції.

Працівники відділу екологічної освіти разом з учнями Народицької гімназії відвідали меморіал Чорнобильської катастрофи в Свято-Миколаївському парку, смт. Народичі. Прослухали коротку розповідь про наслідки Чорнобилької катастрофи, а старші учні переглянули фільм «Абетка радіації».

Жителі селища та гості району, районне керівництво та трудові колективи, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС громадською ходою пройшли до Свято-Миколаївського парку де біля меморіального комплексу “Жертвам Чорнобиля” покладанням квітів віддали шану всім, хто причетний до страшної техногенної катастрофи. Далі меморіальні заходи продовжилися у районному будинку культури.

Біля меморіалу на заході виступили й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС зазначивши що, багато хто з них відчуває наслідки ліквідації аварії на своєму здоров’ї, але жоден не скаже, що міг тоді не виконувати наказ. Про тих, хто не боявся дивитися в обличчя ядерному монстру, ми повинні пам’ятати завжди.

Всі присутні вшанували річницю страшної трагедії хвилиною мовчання.

DSCN0013 php7IeJbD
phpfUuv9O DSCN0004 DSCN0006