СПРИЯННЯ СТАЛОМУ РОЗВИТКУ У ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ
СПРИЯННЯ СТАЛОМУ РОЗВИТКУ У ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ

СПРИЯННЯ СТАЛОМУ РОЗВИТКУ У ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ

18 квітня 2016 р. Міністерство екології та природних ресурсів України спільно з Державним агентством України з управління зоною відчуження, Глобальним екологічним фондом (GEF) та Екологічною програмою ООН (UNEP) провели вступний семінар міжнародного проекту на тему: «Збереження, посилення та управління запасами вуглецю та біорізноманіттям з метою сприяння сталому розвитку у Чорнобильській зоні відчуження». Реалізація проекту запланована на 2016-2018 роки. Народицький район на семінарі представляли перший заступник голови райдержадміністрації О.Л. Зоріна та директор природного заповідника “Древлянський” М.І. Шелюк

Метою проекту є розробка та впровадження заходів, спрямованих на посилення екосистемних функцій території зони відчуження, в тому числі відновлення біорізноманіття та стійкості природних екосистем, підвищення їх здатності до депонування вуглецю. Проект включає діяльність на місцевому, національному, регіональному та міжнародному рівнях, що сприятиме розробці та забезпеченню розширення мережі природоохоронних територій у/та навколо зони відчуження, супроводжуватиме процеси управління в контексті залучення держави з метою розширення поточного використання території в соціальних, економічних та екологічних інтересах усіх заінтересованих сторін.

У рамках проекту планується:

  1. Підтримка створення Чорнобильського біосферного заповідника, як важливої частини мережі природно-заповідних об’єктів центрального Полісся України.
  2. Створення та технічне обладнання Центру наукових досліджень та охорони природи.
  3. Розроблення системи сталого управління екосистемами Чорнобильського біосферного заповідника з метою підвищення їх стійкості в умовах зміни клімату, збереження біорізноманіття та посилення їх екосистемних функцій.
  4. Створення інтегрованої системи раннього виявлення та безпечного гасіння пожеж з врахуванням особливостей радіаційного забруднення. f7490e3d51f2 747f70293b09 6201bf15d921