Чергове засідання науково-технічної ради в природному  заповіднику «Древлянський»
Чергове засідання науково-технічної ради в природному заповіднику «Древлянський»

Чергове засідання науково-технічної ради в природному заповіднику «Древлянський»

Минулого тижня до природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.) завітали науковці з університетів з якими укладені угоди про співпрацю та членів науково-технічної ради:

  • Олег Скидан – ректор ЖНАЕУ;
  • Людмила Романчук – проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку ЖНАЕУ;
  • Володимир Ландін – ст. науковий співробітник інституту агроекології та природокористування, доктор с/г наук;
  • Сергій Жила – директор «Поліського» заповідника та ін;

Перше та основне з питань, яке постало на порядку денному було – створення Поліського екологічного кластеру, підписання угод про співпрацю з Житомирським національним агроекологічним університетом та Таврійським державним агротехнологічним університетом.

Усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль заради вирішення екологічних проблем, які існують в державі, ряд вищих навчальних закладів, наукових установ та підприємств екологічного спрямування Полісся України (Житомирська, Рівненська, Волинська та Чернігівська області) досягли попередньої згоди щодо створення Поліського екологічного кластеру.

Метою створення Кластеру є координація співробітництва у сферах забезпечення якісної підготовки фахівців для сталого розвитку Полісся України, формування спільних екологічних освітніх програм, проведення наукових досліджень, реалізація інноваційних екологічних проектів і програм на основі інтеграції кадрового, наукового, освітнього та виробничого потенціалу учасників. За дані питання всі проголосували одноголосно.

Підписання угоди про створення Кластеру за ініціативи ректора Житомирського національного агроекологічного університету заплановано провести 27 квітня 2016 року об 11.00 год на базі ТОВ «Органік-Мілк» (Житомирська обл., м. Баранівка, вул. Дзержинського, 139), яке є найбільшим в Україні підприємством з виробництва органічної сертифікованої молочної продукції.DSC6910 DSC6882 DSC6894 DSC6906