Проведено Всеукраїнський етап конкурсу «Земля – наш спільний дім»
Проведено Всеукраїнський етап конкурсу «Земля – наш спільний дім»

Проведено Всеукраїнський етап конкурсу «Земля – наш спільний дім»

Проблеми екології сьогодні хвилюють не тільки дорослих, а й молоде покоління. В дітей теж щемить серце і болить душа за сьогодення, за майбутнє. Підтвердження цьому – районний конкурс екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім».

На районний фестиваль – конкурс, який проходив минулої пʼятниці в актовій залі Народицької гімназії з’їхались екологічні агітбригади з 11 шкіл району, а також з своєю програмою приєднався і відділ екологічної освіти природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.).

Під час проведення особлива увага надавалась розкриттю екологічних проблем в Народицькому районі. Всі учасники конкурсу мали 10 хвилин на те, щоб розповісти про свою працю, про спроби вирішити екологічні проблеми. В деяких виступах багато уваги приділялось заповіднику «Древлянський». Виступи учасників були досить різними, як і жанр, який вони обирали: від театралізованих вистав до класичних агітбригад. Але мета у всіх була одна: привернути увагу до проблем екології навколишнього середовища, нагадати всім, як слід поводитися з природою, щоб не зашкодити їй.

Далі компетентне журі вирішувало хто зробив це краще. В перерві між підбиттям підсумків учасники конкурсу прослугали лекцію «Земля – наш дім», отримали листівки та плакати від природного заповідника «Древлянський».

Переможцями конкурсу стали: І місце розділили- Народницька гімназія та Радчанська ЗОШ, ІІ місце- Вʼязівська ЗОШ, ІІІ місце- отримала Новодорогинська ЗОШ, а також подяку від природного заповідника «Древлянський».

Ми сподіваємось, що звернення агітбригад почують всі і кожен зрозуміє, що збереження навколишнього середовища сьогодні означає – збереження життя на Землі.

DSCN9949 DSCN9952 DSCN9968 DSCN9974 DSCN9918 DSCN9925 DSCN9938 DSCN9948