Обмін досвідом – чергове зближення колег та сусідів
Обмін досвідом – чергове зближення колег та сусідів

Обмін досвідом – чергове зближення колег та сусідів

Минулого тижня до природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.) з дружнім візитом завітала делегація педагогів та науковців з сусідньої республіки Білорусь. Метою відвідин став обмін досвідом, ознайомлення з роботою відділу екологічної освіти природного заповідника «Древлянський» та укладання угоди про співпрацю з Народицькими ДНЗ «Сонечко» та гімназією.

Гостей радо зустрічав ініціатор заходу – директор заповідника Микола Шелюк. Він наголосив на важливості такого обміну досвідом, адже це єднає не тільки колег-педагогів та науковців з різних регіонів, а й зміцнює давні товариські відносини сусідніх районів України та Білорусі. Тим більше, що обидві сторони мають вагомі здобутки у навчально-виховному процесі, та раді такому співробітництву.

Відтак, делегація, у супроводі працівників «Древлянського», а також першого заступника голови райдержадміністрації Оксани Зоріної та начальника відділу освіти Народницької селищної ради об’єднаної територіальної громади Наталії Бортник, відвідала дошкільний навчальний заклад «Сонечко». Завідуюча дитячим садком Тетяна Кравченко із задоволенням ознайомила гостей з історією закладу, численні грамоти якого свідчать про високий професійний рівень працівників. Як пояснила Тетяна Анатоліївна, робота тут ведеться із застосуванням сучасних інновацій та з неабияким креативним підходом самих вихователів. Під час оглядин дитсадка білоруські гості директор Судковської середньої школи Любов Ковзік, керівник Центру радіологічної культури Іван Кузьменко та завідуюча ГУО Судковського яслі-саду Світлана Назаренко особливу увагу приділили національному колориту в оформленні кімнат та меблів. Не менш зачаровані були й численними дитячими виробами.

Не менш захопливою була екскурсія й Народицькою гімназією, директор якої, Лідія Карандюк розповіла про широке використання педагогами новітніх технологій та апробацію різних навчальних програм, які навчають дітей жити в сучасному соціумі. Завдяки цьому навчальний заклад є лідером в районі та займає не останнє місце в області серед ЗНЗ за кількістю переможців та призерів учнівських предметних олімпіад та захисту наукових робіт Малої Академії наук. Крім того школа бере активну участь і в різноманітних Міжнародних програмах.

А наступного дня поважні гості разом з працівниками заповідника та за участі селищного голови Анатолія Леончука і голови райдержадміністрації Віктора Пащука висадили саджанці грецького горіха ( який привезли білоруські гості) в парку лісових культур північного Полісся «Древлянський». Підбивши підсумки спільної роботи, учасники заходу обмінялись думками щодо впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів обох районів та домовились про подальші візити. Тепер черга за народичанами.

_DSC6913 _DSC6953 _DSC6961 _DSC6974 _DSC7016 DSC6889 DSC6899 _DSC6892 _DSC6907