« Збережемо природу України !!! »
« Збережемо природу України !!! »

« Збережемо природу України !!! »

Прививання в дітей любові до природи – одне із головних засобів їх екологічного розвитку. В процесі його розширюється орієнтація дітей в навколишньому середовищі, формуються пізнавальні здібності, виховується відповідальне відношення до природи. Ознайомлення дітей з природою дає їм відповідний об’єм знань про предмети, явища неживої і живої природи, виховання інтересу і любові до неї.

З цією метою на передодні свята дня Незалежності України працівники відділу екологічної освіти природного заповідника «Древлянський» (Житомирської обл..) завітали до дитячого дошкільного навчального закладу «Сонечко». Захід проходив під гаслом «Збережемо природу України !!!» Фахівець з екологічної освіти Інна Синиця провела з дітьми цікаву пізнавальну гру «Так чи ні» та прочитала повчальну казку «Чарівний сад». На завершення разом з дітьми виготовили екологічні інформативні знаки , про правила поведінки на природі: «Не ламай » , « Не сміти» «Не зривай квітів» та ін. Переможцям на згадку подарували розмальовки природи, виготовлені власноруч відділом екоосвіти.

Програма була насиченою та захоплюючою. Діти з задоволенням приймали участь та виконували всі поставлені завдання. Жваво обговорювали проведене заняття та допитувались про тему наступної зустрічі.

Отож, давайте будемо зберігати і примножувати природні багатства нашої рідної України. І вже через деякий час природа віддячить нам. Потрібно, щоб кожен пройнявся любов’ю до рідної природи до її творінь. Немає сумніву, що людина, яка краще пізнає свій край, зрозуміє його природу і її величезне значення, буде цінувати й любити це джерело краси, натхнення і здоров’я.DSCN7402 DSCN7420 DSCN7432 DSCN7468 DSCN7475