В природному заповіднику «Древлянський» відбулося чергове засідання науково-технічної ради  та науково-практичний семінар.
В природному заповіднику «Древлянський» відбулося чергове засідання науково-технічної ради та науково-практичний семінар.

В природному заповіднику «Древлянський» відбулося чергове засідання науково-технічної ради та науково-практичний семінар.

12 грудня в природному заповіднику «Древлянський» відбулося засідання науково-технічної ради на якій були обговорені питання наукової, природоохоронної та еколого-освітньої діяльності. Основні питаннями, що розглядались на науково-технічній раді:

– Про лист ПрАТ «Науково-виробничий комплекс «Курс» та про стан розроблення «Проекту організації території природного заповідника «Древлянський» охорони його природних комплексів» у 2014 році.

  • Про проведення заходів (очистка від захаращень і благоустрій територій, покращення санітарно-екологічного стану прибережних захисних смуг) на ставках с. Любарка для збереження та покращення водного балансу територій, що оточують дану територію.
  • Про хід виконання плану природоохоронних заходів по збереженню природо-заповідного фонду у 2014 році.
  • Про плани науково-дослідної та еколого-освітньої діяльності природного заповідника «Древлянський» на 2015 рік.
  • Про план засідань науково-технічної ради природного заповідника «Древлянський» на 2015 рік.
  • Про план дослідження рибного населення водних об’єктів природного заповідника «Древлянський» та його охоронної зони на 2014 – 2015 рр.
  • Інші питання.

Після обговорення зазначених питань членами науково технічної ради були прийняті відповідні рішення: про належне виконання наукових, еколого-освітніх, природоохоронних заходів у 2015 році.

Також, відбувся науково практичний-семінар на тему: «Збереження біологічного різноманіття природного заповідника «Древлянський»». В семінарі взяли участь науковці Житомирського національного агроекологічного університету, Інституту агроекології і природокористування НААН України, Навчально-наукового Інституту екологічної безпеки та управління Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди України.

DSCN9712 DSCN9725