22 травня в Україні святкувався День біорізноманіття.
22 травня в Україні святкувався День біорізноманіття.

22 травня в Україні святкувався День біорізноманіття.

Біорізноманіття лежить в основі функціонування екосистем та надання екосистемних послуг, необхідних для добробуту людини. Воно передбачає забезпечення продовольчої безпеки, здоров’я людини, забезпечення чистого повітря та води.
Біорізноманіття України є її національним багатством, збереження та невиснажливе використання якого визнано одним з пріоритетів державної політики в сфері природокористування, екологічної безпеки та охорони природного довкілля, невід’ємною умовою екологічно збалансованого соціально – економічного розвитку.
Займаючи менше 6 % площі Європи, Україна володіє близько 35% її біорізноманіття. Біосфера України нараховує більше 70 тисяч видів флори і фауни, зокрема флори — більш як 27 тисяч видів, фауни — більш як 45 тисяч видів. Протягом останніх років спостерігається збільшення кількості видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги України.
З нагоди свята працівники відділу екологічної освіти ПЗ «Древлянський» завітали до екогуртка гуртка в районний будинок дитячої творчості.
Метою нашої зустрічі з дітворою було: розширити поняття про довкілля, зокрема про те, що світ, у якому ми живемо, дивовижний, різноманітний та вразливий і його треба берегти.
В рамках зустрічі було проведено урок «Основні напрямки збереження біорізноманіття » та гуртове відтворення макету лісу, яким його хочуть бачити діти.
Учні цікаво провели час, висловили свою думку та пропозиції щодо заходів з відновлення екосистем.