Чергове засідання НТР в природному заповіднику «Древлянський».
Чергове засідання НТР в природному заповіднику «Древлянський».

Чергове засідання НТР в природному заповіднику «Древлянський».

На початку березня в приміщенні ПЗ «Древлянський» (Житомирська обл.) відбулося чергове засідання науково-технічної ради.

На науково – технічній раді були присутні члени НТР, науковці з ЖНАЕУ, Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена, Малинського ЛТК, начальники і заступники природоохоронних науково-дослідних відділень природного заповідника, голови районної державної адміністрації та об’єднаної територіальної громади, а також керівники районних служб.

Під час наради було розглянуто такі важливі питання, як: мобілізаційний план гасіння пожеж та комплексний план заходів протипожежного захисту природно-заповідного фонду природного заповідника «Древлянський» у весняно-осінній період 2018 року.

Було розглянуто та затверджено теми науково-дослідних робіт на 2018 рік. Затверджено угоди про виконання комплексних зоологічних досліджень: проведення обліку птахів в різних біотопах, започаткування бази даних гнізд хижих птахів, з прив’язкою до електронних мап. Обстеження лісових екосистем на територіях Розсохівського та Базарського ПНДВ Інститутом агроекології та природокористування НАН України та ін.