РОБОЧА ПОЇЗДКА  ДО РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ
РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ

РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ

Минулого тижня директор природного заповідника «Древлянський» Микола Шелюк, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Людмила Романчук, а також проректор з питань економічного розвитку та безпеки Юрій Демяненко відвідали Республіку Білорусь.

Зокрема, у рамках візиту вони ознайомилися з роботою Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника та молочно-товарних комплексів країни. Гостей радо зустрічали у ТОВ «Мілкавіта», де провели екскурсію високотехнічним і сучасним підприємством з виробництва більше 120 видів молочної продукції. Компанія зарекомендувала себе як виробник натуральної, екологічно чистої та якісної продукції, що підтверджено численними відзнаками і нагородами.

Нагадаємо, що природний заповідник «Древлянський» та Поліський державний радіаційно-екологічний заповідник в 2014 році підписали угоду про наукову та творчу співпрацю. Поліський державний радіаційно-екологічний заповідник є найбільшим (більше 215 тисяч га) в Білорусі. Він був створений у 1988 році в білоруській частині зони відчуження на території трьох найбільш постраждалих від аварії районів Гомельської області, де знаходяться 96 покинутих населених пунктів. Заповідник створений з метою радіобіологічних та екологічних досліджень, але також становить інтерес для біологів. У Поліському державному радіаційно-екологічному заповіднику зареєстровано 1251 вид рослин. Фауна включає 54 види ссавців, 25 видів риб, 280 видів птахів.

Директор природного заповідника «Древлянський» зазначив, що за результатами поїздки до Білорусі було досягнуто ряд домовленостей про подальшу співпрацю. Це сприятиме подальшому розвитку відносин та реалізації спільних проектів та напрацювань.