Вчителі природних дисциплін відвідали природний заповідник  «Древлянський».
Вчителі природних дисциплін відвідали природний заповідник «Древлянський».

Вчителі природних дисциплін відвідали природний заповідник «Древлянський».

Наш край неймовірно красивий, проте потребує турботи та дбайливого ставлення. Переконатися у цьому ще раз мали можливість вчителі природничих дисциплін Народицього району, які до Дня працівника природо-заповідної справи відвідали природний заповідник «Древлянський» (Житомирська обл.).

Під час екскурсії вчителів супроводжував директор заповідника – Микола Шелюк та заступник директора з наукової роботи – Анатолій Можар, а також працівники еколого-освітнього та наукового відділів.

Метою поїздки було ознайомлення з природними комплексами та об’єктами українського Полісся в межах заповідника, основними функціями та завданнями, що стоять перед працівниками природоохоронної території.

Учасники екскурсії відвідали заповідні та історичні місця. Не оминули увагою і святині, розміщені в межах заповідника: церкву Михаїла Архистратига в с. Великі Кліщі та церкву Різдва Пресвятої Богородиці в с. Любарка. Зупинилися під кронами дубів – пам’яток природи в с. Лозниця (яким за 400 років). Побували педагоги і в будинку науковця , ознайомилися з водогосподарським комплексом мережі ставів в с. Любарка. В ході екскурсії співробітники заповідника знайомили екскурсантів з особливостями рослинного покриву природоохоронної території та місцями проростання судинних рослин, занесених до Червоної книги України. Цікавою була презентація документу «Літопис природи», створеного працівниками заповідника. Кінцевою зупинкою екскурсії були кам’яні береги р. Уж в с. Розсохівськ, де всі мали змогу побачити вихід порід граніту на поверхню землі та помилуватися краєвидами річки.

Безмежний потік позитивних емоцій, новизни, цікавості і незабутніх вражень залишилися у спогадах і на фото вчителів про ПЗ «Древлянський».