Підготовка до пожежонебезпечного періоду.
Підготовка до пожежонебезпечного періоду.

Підготовка до пожежонебезпечного періоду.

Під час підготовки до пожежонебезпечного періоду 2017 одним з найголовніших завдань для природного заповідника «Древлянський» є недопущення пожеж в зелених масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.

Днями в заповіднику служба охорони та добровільна пожежна дружина провели навчання. Мета навчань – ще раз перевірити готовність працівників заповідника до наступного пожежонебезпечного сезону.

Учасники навчань справилися з усіма поставленими завданнями на відмінно. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки заповідника, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення пожеж в природних екосистемах. Крім того, було відпрацьовано взаємодію та порядок організації структурних підрозділів, які залучаються для гасіння пожеж.

Залишився задоволеним проведеними навчаннями директор ПЗ «Древлянський» Шелюк М.І.:

– Дуже важливо, що є порозуміння між всіма структурними підрозділами заповідника. Коли ми виявляємо невеликі загорання то справляємося з ними самостійно, адже маємо підготовлений особовий склад. Завдяки нашим зусиллям а також Міністерству Екології та Природних Ресурсів України заповідник отримав новий пожежний автомобіль підвищеної прохідності МАЗ, п’ять біноклів, три мотопомпи, п’ять рацій, десять ранцевих оприскувачів та п’ять дозиметрів. Навчання показали високу організацію та готовність підрозділів, які брали в них участь, до спільних дій у випадку виникнення пожеж, – зазначив Микола Іванович.