Мораторій полювання на лосів
Мораторій полювання на лосів

Мораторій полювання на лосів

В Україні з 3 лютого почав діяти мораторій на полювання на лосів. Про це йдеться у повідомленні міністра екології Степана Семерака.

«Наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років. Зобов’язує Державну екологічну інспекцію України здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням режиму цієї заборони. А ще документом передбачено розробку програми відтворення популяції лося європейського (Alces alces) в Україні та забезпечення проведення необхідних досліджень і моніторингу стану його популяції за участю науковців», — написав Семерак.

Після чого в ПЗ «Древлянський» відбулося обговорення вище вказаного мораторію, що було схвалено всіма працівниками ПЗ «Древлянський» адже цей мораторій і робота служби охорони сприяє, щодо збереження та збільшення популяції лосів.

На території ПЗ”Древлянський” досить часто можна зустріти таких екзотичних представників тваринного світу, як лось, козуля, олень благородний, кабан дикий, лисиця, куниця лісова, бобер річковий, білка звичайна, заєць русак, тхір лісовий, ласка, їжак звичайний та інші.

Дуже часто у заповіднику можна бачити як сліди так і самого лося. Ця гігантська тварина (довжина 3 м, висота 2,3 м, вага до 570 кг) досить комфортно почуває себе в лісових хащах. Особливою активністю лосі відрізняються у вересні, коли у них настає період гону. В цей час вони можуть бути агресивними і становити небезпеку для людини.