На території «Древлянського» розводитимуть фазанів
На території «Древлянського» розводитимуть фазанів

На території «Древлянського» розводитимуть фазанів

До заповідника нещодавно завітала делегація науковців. Приїхали вони не з пустими руками, а привезли незвичного для нашого краю фазанів. Відбувалося це в рамках акції « Переселення флори та фауни з місць негативного впливу промислових ландшафтів та їх подальшого дослідження і захисту», участь у якій взяли науковці різних галузей (від заповідника: директор М.І. Шелюк та заступник директора з наукової роботи, кандидат с/г А.О Можар, а також представники ДП «Народицькийспецлісгосп»).

Організатором акції виступив кандидат с/г наук, доцент кафедри загальної екології Житомирського національного агроекологічного університету Фещенко В.П. Були присутніми і його колеги – кандидати с/г наук Борисюк Б.В. і Харчишин В.Т. Не оминули увагою акцію і представники інституту сільського господарства Полісся, кандидат с/г наук Гуреля В.В. і заступник директора ТОВ «Валки-Ільменіт» Яковчук О.М. Інститут агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України представляли доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Коніщук В.В і доктор с/г наук, старший науковий співробітник Ландін В.П. Було запрошенне і телебачення з міста Коростень. Кожен з присутніх вніс свою частинку в цю акцію, випустивши птахів і їх нове житло.

Гніздяться фазани в густих заростях чагарників, очерету або бур’янів недалеко від води. Суцільних лісів вони уникають, але на узліссях селяться охоче. Тому територія заповідника є найбільш підходящою для їх розведення .

За словами Миколи Івановича, птахів планується тримати у вольєрі з метою подальшого розведення цих пернатих. Після збільшення популяції , фазанів хочуть випустити на волю.

2222 _111