Працівники природного заповідника «Древлянський»  «Озеленювали планету разом»  з фондом Yves Rocher
Працівники природного заповідника «Древлянський» «Озеленювали планету разом» з фондом Yves Rocher

Працівники природного заповідника «Древлянський» «Озеленювали планету разом» з фондом Yves Rocher

100 тисяч сосен та беріз ростимуть у Базарському лісництві ДП « Народицький спец лісгосп» (Житомирська обл.) завдяки Фонду Івa Роше. Частину сіянців висадили особисто працівники компанії «Ів Роше України» та Інституту агроекології і природокористування разом з лісівниками котрі вже завершуватимуть садіння. Всі сіянці, а також робота з підготовки грунту, процес посадки та догляд за насадженнями впродовж року оплачені Фондом Іва Роше.

«Це не комерційна організація, це благодійний фонд. І місія цього фонду відображена в назві «Озеленимо Планету Разом». Пан Ів Роше говорив, що нашим обов’язком є залишити нашим дітям Землю в тому стані, в якому ми самі її отримали. І місією фонду є віддати природі те, що ми в змозі, – розповіла генеральний директор компанії «Ів Роше Україна» Анна Запталова.

Вона зауважила, що проект «Озеленимо Планету Разом» реалізується в межах Програми ООН з навколишнього середовища та має на меті висадити 100 мільйонів дерев в усьому світі до кінця 2020 року. Реалізується він з 2007 року Фондом Іва Роше за допомогою локальних громадських та екологічних організацій в тих країнах, де присутня компанія. На кінець 2015 року вже було висаджено 50 мільйонів дерев. Україна приєдналася до цього екологічного заходу в 2012 році і на території нашої держави було висаджено 200000 дерев у Львівській області.

Лісівники та природоохоронці з готовністю і вдячністю пристали на таку пропозицію.

Крім співробітників ТОВ «Ів Роше Україна», членів Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України», працівників природного заповідника «Древлянський», лісівників в акції взяли участь і представники громадських організацій та працівники райдержадміністрації. Долучився до заходу і голова РДА Віктор Пащук, котрому президент ВГО «Асоціація агроекологів України», академії НААН Орест Фурдичко вручив диплом про присвоєння почесного звання «Заслужений захисник природи» та відповідальний орден.

DSC_1062 thumb_175698_news_m DSC_0903 DSC_1009