Працівники природного заповідника «Древлянський» з дружнім візитом відвідали Білорусь
Працівники природного заповідника «Древлянський» з дружнім візитом відвідали Білорусь

Працівники природного заповідника «Древлянський» з дружнім візитом відвідали Білорусь

Не так давно до нашого краю з робочим візитом завітала делегація з братньої Білорусі. У ході зустрічі було обговорено актуальні проблеми, що хвилюють обидві сторони ˗ проблеми забруднення навколишнього середовища та наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

І ось минулого тижня з відповідним візитом до Білорусі вирушили представники України. До складу делегації увійшли: директор природного заповідника «Древлянський» (Житомирська обл.) ˗ Микола Шелюк, начальник відділу екологічної освіти ˗ Галина Кравченко, заступник начальника відділу освіти Народицької селищної ради ˗ Марина Прокопенко, заступник директора Народицької гімназії ˗ Оксана Свищук та завідуюча Народицьким ДНЗ «Сонечко» ˗ Тетяна Кравченко.

Щойно перетнули кордон, як нас зустріли білоруські друзі: привітання, білоруська мова, національні костюми, усмішки та хліб з сіллю. У ході спілкування делегація знайомилась з навчальними закладами, спортивними спорудами, історичними пам’ятками, музеями. А на території Судковської школи висадили саджанці черешні привезеної з України, започаткувавши алею «Дружби». Приємно вразило, що на базі цієї ж школи створений радіоекологічний центр, в якому дослідження на вміст радіонуклідів для нас зробили самі учні (в країні налічується шість таких центрів).

Як результат всі отримали позитивні та емоційно насичені враження, підписали угоди про співпрацю. Очевидно, що результатом зустрічі стануть справи, які посилять просвітницьку роль у нашому суспільстві.

DSC01719 DSCF4418 DSCF4433 DSCF4516 Novuu kolag1