Свято Хрещення Господнє
Свято Хрещення Господнє

Свято Хрещення Господнє

Хрещення Господнє – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. У народі це свято називають – Йордан, Водохреще. Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення Ісуса Христа у річці Йордан. Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.
В лісі, на шляху до села Ганнівка, що за 10 км від райцентру Народичі в 2014 році було знайдено невелике джерело води. По вказівці директора- вода була направлена на аналіз в обласну санітарно-епідеміологічну станцію. Заступник головного лікаря Васильков О. В. запевнив що вона найкраща в області по своїм властивостям. Після аналізів під керівництвом директора Шелюка М.І. працівники облаштували джерело, спорудили над ним криничку, поставили православний хрест, поряд бесідку. І на свято Водохреща 19 січня 2014року вперше місцевий священик – протеірей Іоан Голуб освятив джерело і воду. Віра в освячені та цілющі джерела завжди жила в сердцях українців, тому не зважаючи на неблизьку відстань і хрещенський морозець, на освячення води прибуло багато місцевих жителів райцентру, працівники заповіднику.
За певних обставин в 2015 році освячення кринички не відбулося. Але в цьому році директор природного заповідника (Житомирської області) «Древлянський» Шелюк М.І. знову відновив цю традицію та 19 січня 2016 року відбулося освячення води на джерелі. Яке відвідали працівники заповідника, місцеві жителі та гості.
На завершення Шелюк Микола Іванович привітав всіх гостей зі святом Водохреща, подякував всім що взяли участь у святі та пообіцяв, що для покращення води – дно криниці викладуть кремнієм.
Сподіваємось, що джерельна освячена вода допоможе комусь здолати недуг, додасть міцного здоров’я, гарного настрою, а ще, в декого виховає шанобливе відношення не тільки до цього джерела, а й до джерел витоків нашої чистої слов’янської душі.

P1970332 P1970281 P1970268 DSCN7066 DSCN7058 DSCN7023