День незалежності в природному заповіднику «Древлянський»
День незалежності в природному заповіднику «Древлянський»

День незалежності в природному заповіднику «Древлянський»

Святкування Дня Державного прапора України та 24-ї річниці Дня незалежності України, 24 серпня – день проголошення Незалежності нашої держави. Він назавжди увійшов в історію як одна з найдорожчих святинь українського народу. Тяжким і довгим був шлях до здійснення цієї віковічної мрії – про єдність і незалежність. Занадто багато тривожних подій відбулося за останній час проте єдність народу в черговий раз довела торжество правди і добра над злом, яке не може перемогти гордий український дух. Це наше національне свято, що дає кожному життєву впевненість у завтрашньому дні, вільне життя в демократичному незалежному суспільстві, можливість ростити нове покоління в дусі традицій та поваги до предків.
З метою патріотичного виховання та любові до рідної землі напередодні свята Дня незалежності України, працівники відділу екологічної освіти природного заповідника «Древлянський» (Житомирської області) завітали до дитячого дошкільного навчального закладу «Сонечко». Захід проходив під гаслом «Україна ˗ це ми !!!». Діти прослухали короткі розповіді про найбільші заповідники України, переглянули фото, а по закінченні заходу розмалювали українську символіку в жовто-блакитні кольори.

DSCF4254
21 серпня Народицьким районним відділом сімʼї і молоді проводивсь щорічний конкурс «Малюнок на асфальті» . Участь в конкурсі взяли й учасники еко-гуртка природного заповідника «Древлянський». Дітвора вміло зобразила символи нашої країни та оздобили їх рослинами притаманними нашому краю. По завершенню конкурсу всі учасники отримали солодощі від депутата верховної ради України ˗ Павла Дзюблика.
DSCF4280
День незалежності урочисто розпочався з Державного гімну України і слово взяли керівники району. Продовжився захід концертною програмою в районному парку. В якій взяла участь начальник відділу екологічної освіти природного заповідника «Древлянський» ˗ Галина Кравченко та разом з колективом «Міщаночка» районного будинку культури виконали пісню «Українці».DSCN3465

Відразу по закінченню урочистостей відбувся волейбольний турнір по розіграшу кубка « Незалежності». Участь у змаганнях взяла команда природного заповідника «Древлянський» на чолі з капітаном, начальником відділу охорони ˗ Ігорем Одиноким та команди «Колос» с. Ласки. Всі хто слідкували за змаганням, стали свідками безкомпромісної боротьби, феєричних ударів і подач. Переможцями стали гравці «Древлянського». І це була не остання їхня перемога. У складі збірної Народиччини вони вирушили до м. Овруч, де перемогли місцеву команду «Ветеран». Два райони, два кубки ˗ один переможець. Ось як треба святкувати.

DSCN3512