Святкування Дня працівника природо-заповідної справи.
Святкування Дня працівника природо-заповідної справи.

Святкування Дня працівника природо-заповідної справи.

7 липня Україна відзначала День працівника природо-заповідної справи. Підтримати колектив та привітати працівників природного заповідника «Древлянський» (Житомирська область) з нагоди професійного свята зібралися представники місцевої влади, а також поважні гості – старший науковий співробітник лабораторії аерокосмічного зондування в агросфері Інституту агроекології і природокористування НААН України Василь Проневич та зав. відділу радіоекології в агросфері цього ж Інституту Володимир Ландін, доктор сільськогосподарських наук, професор Людмила Романчук та в.о. ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан .

Вітали винуватців традиційно – зі сцени районного будинку культури. Цю приємну естафету розпочав в.о. директора заповідника Валерій Фещенко, висловивши колегам вдячність за професіоналізм та віддану сумлінну працю, покликану зберігати й примножувати багатство й розмаїття мальовничої природи Народицького Полісся. До його слів приєдналися представники місцевої влади, а також Базарський сільський голова Олександр Будько, котрий зауважив, що з тих пір, як у селі запрацювало відділення «Древлянського» – постійно відчувається міцне товариське плече, що завжди підтримує у вирішенні ряду важливих питань життя громади. Далі з нагоди свята почесні відзнаки отримали працівники заповідника.

А щоб тривалий процес нагородження не був таким виснажливим – настрій усім присутнім по перервах піднімали пісні у виконанні працівників культури та аматорів сцени. Приємним акордом свята став виступ начальника відділу екологічної освіти заповідника Галини Кравченко, котра вирішила таким чином привітати своїх колег та довести, що талант у природоохоронців – не тільки до роботи.

Використовуючи природні ресурси і дбаючи про їх відновлення, необхідно дбати про потреби наступних поколінь, наших дітей та онуків. В цьому полягає історична мудрість народу, який дбає про майбутнє. Тож сьогодні треба зробити все, щоб наше природне надбання від маленької рослинки до стародавньої діброви збереглося та примножилось.

DSC_0401 DSC_0469 DSC_0499 DSC_0515 DSCN2842