Всесвітній день води в природному заповіднику «Древлянський»
Всесвітній день води в природному заповіднику «Древлянський»

Всесвітній день води в природному заповіднику «Древлянський»

Щороку 22 березня в світі відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Вода – джерело життя на землі. Вона – невід’ємна умова існування, здоров’я і активної діяльності людини. .

До Всесвітнього дня водних ресурсів в природному заповіднику «Древлянський» (Житомирської області) проведено цілий ряд просвітницьких заходів. Для малят району проводивсь захід « Вода – джерело життя на землі». Діти переглянули фільм, розгадали загадки та пограли в еко – гру.Також працівники відділу екоосвіти побували й на конкурсі «Збережемо водні ресурси України», який проходив серед районних шкіл в Народицькій гімназії. На святі були присутні представники районного відділу освіти, районного відділу культури та будинку дитячої творчості. Діти з великим ентузіазмом підготувались до конкурсу. Кожна школа представляла команди з 5-7 чоловік та демонструвала міні виступ, який складався з пісні, танцю та декламуванню віршів. Учасники виразили своє бачення важливості водних ресурсів для нашого життя, необхідності збереження води та її раціонального використання.

Після останніх виступів конкурсантів відбулося підведення підсумків. Команди-переможці: Вязівська ЗОШ I- II ст. – перше місце, Новорадчанська ЗОШ I-III ст. – друге місце, Народицька гімназія – третє місце, отримали цінні подарунки від народного депутата України Павла Дзюблика.

Висновок, який можна зробити за результатами проведеного конкурсу та обговорення з дітками це те, що вода дійсно відіграє у нашому житті вкрай важливу роль. Піклуючись про воду, про її стан та якість ми в першу чергу піклуємось про себе та про наступні покоління.

DSC_0848 DSC_0923 DSC_1057 DSC_0793